Buho21 - red social y juegos online Multijugador  |  Juegos  |  VIP  |  Clubis  |  Software  |  Foros  |  Búsqueda
The catalan's common club.

Para participar en los foros debes identificarte en la web. Gracias.
01/02/2008 00:10
Salut a tothom!!!

Independència!!!
08/09/2007 11:38
------
LES 4 BARRES

Butlletí en Llengua Catalana a Buho21
nº2

------

Editorial Especial 'DIADA'

Ja som aprop de la Diada, 293 anys desprès de la desfeta borbònica contra els Païssos Catalans. Des d'Almansa fins a Perpinyà, cap d'origen català es va poguer salvar.

Però som ací. Encara aguantant i recordant-lis que tenen un deute pendent amb la justicia internacional. Els espanyols i els francesos ens han de tornar la sobirania perduda que tots gaudiem al principi del segle XVIII. Aquella gent ens va deturar la voluntat de tots nosaltres a èsser el que voliem.

Recordeu que també altres païssos van estar invadits i poc a poc van estar retornats a llurs legítims propietaris (el Bàltic pels prussians; Chequia i Eslovàquia pels Austro-hungars, Irlanda pels anglesos, etc.). Catalunya amb la Diada de l'11 de setembre reclama això: la devolució TOTAL al principat, als llenguadocencs, rossellonencs, valencians, mallorquins, a la Franja i les terres de Ponent, als aranesos, a l'alguer, etc. llurs païssos sobirans.

Ningú (ni tant sols una cocorxa de reis borbònics amb flaire concil.liadora) pot robar, secsejar i matar impunement. Qualsevol dia ens ho hauràn de tornar per la via democràtica, legal i/o política. Aquesta reivindicació és fa per tothom.

VISCA LA LLIBERTAT DE TOTS ELS PAÏSSOS AMB ORIGENS CATALANS.
------

Política.
Conflent.-El govern francés mana tancar una escola d'Olet per criteris de 'rendibilitat'. Es veu que ja no s'hi val educar per èsser ciutadà, ara cal que la escola sigui una empresa.

http://www.laclau.cat/

------
Cultura.

La Garrotxa.-Festes de la Mare de Déu del Tura.
Tot una setmana de festes amb un bon regitzell d'actes lúdics, culturals i de xirinola. Enguany el concurs LLIGAMOSQUES 2007, premia a les millors maquetes musicals que s'hi presentin.
http://festesdeltura.olot.cat/

Delta de l'Ebre.-Ja començen les activitats del Deltarium, on podeu passar uns dies gaudin del parc i coneixen la riquessa en biodiversitat i tradicions de la zona.
http://www.deltarium.com/

Franja de Ponent.-Reunó de l'Institució Cultural de la Franja de Ponent amb la Generalitat de Catalunya per intercanviar estratègies a l'entorn de la salvaguarda cultural catalana de la pròpia Franja. Recolçem-los.
http://www.franjadeponent.cat/?mod=noticias&sec=open&id=687
-----
Esports

Selecció Catalana de Futbol.- Els EUA volen el partit.
http://paper.avui.cat/article/esports/98226/eua/volen/partit.html

IV CHESS FESTIVAL CALVIÀ 2007.- El 6 d'octubre començà aquest open internacional a Calvià (Illes Balears). Ja us podeu anar apuntant.
http://www.calviafestival.com/articulo.php?id=20

-----
09/07/2007 11:05
ELS 12 PUNTS CLAU DE LA SOBIRANIA CATALANA.

Aquests 12 punts cal tenir-los ben presents per no perdre el nord ni defugir d'estudi. Això és el més important car que la política actual decevi tant a molts. Si no oblidem l'important tard o d'hora s'arreglarà.

1-L'alliberament nacional de Catalunya.
2-Cura dels nostres símbols, tradicions i patrimoni nacional, territori, llengua i cultura catalanes.
3-Igualtat d'oportunitats, d'ambició i feina.
4-Treballar per la dignitat, drets socials, salut i mediambientals.
5-Potenciació del català com a llengua primària.
6-Gestió eficient dels recursos públics.
7-Garantir la llibertat i la seguretat fent dels Mossos d'Esquadra la autèntica policia catalana.
8-Educació laica, moderna, digne i igualitària, que impulsi els valors ètics universals.
9-Esforç per integrar la immigració a la realitat catalana.
10-Comunicació fluïda entre Govern, Empreses i Universitats en l'ambit d'innovació tecnològica i industrial. Comunitat catalana d'investigadors ben considerada.
11-Habitatge digne i assequible per a tots els catalans.
12-Xarxa d'imfraestructures, ordenació del trànsit de mercaderies i xarxa de transports eficients i organitzades.

Tingueu presents aquests 12 punts a l'hora de votar, i tingueu confiança.
04/07/2007 16:41
LA REALITAT ESPANYOLA I LA CATALANA XOQUEN.

Article d'opinió política.
Autor: Sopaman.

Fa no pas gaire que s'ha acabat la sessió d'avuí del 'Debate sobre el Estado de la Nación' a Madrid. Emessa per la 2 de TVE.

El president de govern espanyol Rodríguez Zapatero, ha reconegut no compendre la realitat catalana ni la visió que tenim els catalans (tant les reivindicacions en torn a l'Estatut i el finançament que ha fet CiU com les reivindicacions d'autogovern i del dèficit fiscal, que s'ha fet des d'ERC) tenim sobre Catalunya. Tot i que ha dit a en Duran i Lleida que "tinguem paciència els catalans que l'Estatut està en marxa".

Per a ell, la unitat d'Espanya té a veure a un model centralista i radial on nosaltres som una part del mateix que hi ha a altres bandes d'Espanya (sí amb unes aspiracions nacionalistes, sí amb una realitat 'singular', però res més). A més a més ha dit que no es creu que els catalans siguem diferents de la resta d'Espanya ni que nosaltres ens ho creiem tampoc!.

El representant d'Esquerra, en Joan Cerdà, ha pujat en el seu torn de paraula per dir que és la obligació del govern reconeixer als catalans pel que som, que si Espanya vol la unitat ens ha de reconeixer per la pluralitat de realitats, no una única realitat. Aquest model d'Estat que practica el PSOE no els diferència gens ni mica del model d'estat que practica el PP. Que el PSOE té tot el dret i deure de fer un altre model d'Estat on convisquem totes les realitats plurals en funció de llur identitat nacional, politicament des d'una bassant d'esquerres i progresista. Això es el que ERC va plantejar per la investidura de president de govern a en Rodriguez Zapatero.

En Rodríguez Zapatero li reitera no entendre aquesta sopossada manera de veure les coses -però que el respecta com demòcrata- i diu que "la democràcia uneix, no separa" i que "la democràcia es renunciar a coses".

Es ben clar que esperem que renunciem a la independencia i siguem bons minjons de Madrid. Que mai entendran el que som ni el que plantejem, ni tant sols ho comprenen. 30 anys de democràcia i son incapaços d'entendre RES.

Realment som dos móns diferents amb contrastos ben diferents, un llenguatge absolutament diferent. ERC ha deixat anar que si aquest a mentalitat d'Espanya no canvia, la cosa es possarà malament a la llarga.
04/07/2007 16:40
DEL CENTRISME AL CENTRALISME.
La nova estratègia política d'Espanya.

Article d'opinió política.
Autor: Sopaman.

Tot i que hem de saver que passarà amb l'Estatut (més que ser-hi al Tribunal Constitucional sembla que hi sigui a la UVI), la societat catalana ha de començar a possar-se a lloc, a saver per on ens vindràn aquest cop les garrotades.

Les el.leccions generals d'Espanya amenaçen molt calentes. Desprès de vacances els partits polítics començaran a fer una pre-campanya el.lectoral agressiva (en Rajoy ja ho va avisar ahir). Doncs sí, encara més agressiva si cal. Agafeu-vos ben fort!

Tant de bó que el PSOE baixi de votants a les properes el.leccions que calgui pactar amb Catalunya. Però compte! el PSOE actual no li faria gens de fàstic pactar amb el PP per el que ells anomenen 'unidad nacional de España'.

Això que era inimaginable que succeis mai, actualment es possible. Cada cop és més clar que 'partit de centre' no vol dir que només sigui un partit de politiques d'estil laborista/liberal, també s'inclou el centre geogràfic, la capital d'Espanya com a eix nuclear. I en això estant tant d'acord tant PP com PSOE, doncs hem passat de 'centrisme' a 'centralisme' com ideologia política espanyola general.

De fet a Espanya s'hi comença a veure com la política s'escora a possicions de dretes, com és moda ara a Europa.

¿Qué cal fer?. Malgrat la manca de seriositat dels polítics catalans, cal que els recolçem o a TV3 només hi veureu flamenco i curses de braus, fora cinema en català, fora col.legis en català, fora rètols, fora carrers i fora simbols identitaris. L'ombra de Franco torna a estar present companys.

Ja sé que dona fàstics i que es emprenyedor anar a votar, però coi...si aquest cop no votem per Catalunya, ens donaran ben donats pel cul. Reflexioneu si us plau. Ens esperen temps molt difícils.
04/07/2007 16:39
EL MODEL CATALÀ DEL SEGLE XXI

Tots aquells que diuen: si, molta llengua, molt estatut, mota política, pero que passa amb els salaris, la salut, els peatges, etc. els respong en aquest article. Tot i que cal veure en què quedarà l'Estatut, cal que anem canviant les estructures mentals que fins ara teniem del pais, per que faràn un daltabaix brutal.

Les més significatives son:

Territori: N'hi hauràn 7 vegueries o divisions territorials generals que s'ocuparan de formar un govern federal en les comarques que s'incloguin en cadascuna d'elles. El canvi del mapa territorial afecte principalment a Lleida, Tarragona i no tant a Barcelona. Girona formarà la seva vegueria exactament igual que com ara. I neix La Vall d'Aran com a ens autònom (de fet ja s'estàn transferint competències en la mesura que ho permet la llei). Aquesta xarxa inter-territorial farà que totes les comarques estiguin ben gestionades (per que son les comarques qui s'encarregaran de les vegeries) tal com es fa (en la mesura que ho permet l'actual estatut) actualment amb els Consells Comarcals.

Financiament: L'Estat Espanyol ha de tornar els diners que ens ha robat de manera gradual, tant en infraestructures com en traspassos de competències financeres, impostos , etc. Això es cabdal per la resta de reformes.

Sanitat: Es sanejaran tots els dèficits del païs, els de les institucions nacionals, així com la regeneració del sistema català de salut tant en metges, reformes hospitalàries, equipaments (especialment d'oncologia que son caríssims), millorament de la gestió sanitària -les llistes d'espera- etc.

Mossos: Cal fer noves convocatòries d'opossicions per augmentar en 10.000 mossos d'esquadra més al païs, que fan moltíssima falta. Així com rebre competències en Justicia i modernitzar-la.

Energia: També caldràn per reformar el sistema de producció energètica (especialment amb projectes d'instalacions de parcs eòlics i solars). Educació ambiental a la ciutadania, gestió eficaç pels incendis, millorament de la gestió de l'aigua, dels boscos, del paissatge mediambiental, etc.

Educació i Cultura: Impuls de la educació, regeneració de la cultura a casa nostre, més mitjans pel cinema, per la industria audiovisual, els mitjans de comunicació i la corporació catalana de radio-televisió.

Transport i Comunicacions: Abaratiment dels peatges d'autopistes, impuls del transport per tren, transferència catalana pel tren de rodalies. Impuls al port i a l'aeroport, aixugament de la xarxa de transport metropolità de BCN (metro i bus), una xarxa d'internet a nivell nacional, etc.

Economia: Financiació de noves empreses, ajuts especialment en matèria de noves tecnologies, abaratiment d'impostos, subvencions i reduccions a renda de totes les empreses que vingin a estableir-se i contractin personal català. I amb les reformes en la xarxa de transport i comunicacions farà possible una major agilitat d'inter-relació empresarial.

Això ja no son reptes de futur, son fets que cal que es possin en marxa quan el Tribunal Constitucional dictamini què ens deixen fer i què no i que el govern espanyol (en aquest cas Pedro Solbes) afluixi el que ens deb.

Per això insisteixo en que es Espanya qui té la clau i es a Madrid on em de lluitar pel que es el nostre futur i un cop aconseguit, revitalitzar el païs (i a nosaltres mateixos, es clar).
09/05/2007 16:56
Estic d'acord amb vosaltres, voldria expresar-me tranquilament en català i que ningú comenci a dir que ho hauriem de fer en castellà. Cadascú al seu lloc!

Apa!
09/05/2007 09:01
Catalanes, andaluces, castellanoleoneses, gallegos, valencianos,murcianos , cantabros, riojanos, mallorquines, canarios, ....como tengamos que poner todas las comunidades autoomas vamos apañados...con decir españoles ya englobamos el total de las mismas.

Hay que simplificar mas : Este foro esta hecho para Españoles, Franceses e Ingleses por ejemplo..


!REIVINDICA LO SIMPLE !
01/05/2007 13:36
BENVINGUTS TOTS !

Tot el que calgui adressar, debatir o dir en català, tant si fa referència a owl21, d'escacs (o d'altres temes apart), ho podeu fer ací.

Ja he demanat a la administració que faci una ullada de tant en tant per que no hi hagi gent que vingui a emprenyar o insultar. No patiu.

01/05/2007 13:29
Aquest forum ha estat fet per a ciutadans espanyols, catalans, francesos i andorrans, que els hi escau escriure en llur comú llengua catalana.

This forum was made by Spain, Catalonia, France & Andorra citizens whom need to writes in their common catalan language.

Cet forum il eté fait pour citadins espagnols, catalans, françaises et andorrens, qu'ils avez bessoin d'ecrire avec sa commune langue catalane.

Este foro ha sido creado para ciudadanos españoles, catalanes, franceses y andorranos, quienes necesitan escribir en su común lengua catalana.

Salut!

Sí, quiero ser socio VIP  | Ayuda | Contacto